Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat decretul prin care se elimină pensiile speciale ale parlamentarilor

by | Feb 24, 2021 | Actualitate | 0 comments

Sunt şanse reale ca parlamentarii români să rămână fără pensii speciale. Asta după ce preşedintele Klaus Iohannis tocmai a promulgat Legea pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, care confirmă de fapt încetarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Legea se referă şi la cei care primesc deja acest drept, lucru care o face vulnerabilă în faţa Curţii Constituţionale.

 

Avocatul Poporului susţine că nu va contesta la CCR legea care interzice pensile speciale pentru parlamentari

 

Deşi legea care prevede interzicerea pensiilor speciale pentru parlamentari are toate şansele să nu treacă de un verdict al Curţii Constituţionale, rămâne de văzut cine se va sacrifice să o conteste, după promulgarea ei de către Klaus Iohannis. Deja Avocatul Poporului, Renate Weber, a anunţat că nu o va contesta, semn că îşi negociează cu noua putere păstrarea funcţiei. În plus, principalele partide poltice: PSD, PNL şi USR-PLUS au votat desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşi şi nu au cum să mai conteste această Lege.

 

Cea mai mare pensie specială o are un procuror comunist: Aproape 80.000 de lei pe lună!

 

Pensiile speciale ale parlamentarilor reprezintă doar o mică parte din totalul pensiilor speciale plătite de contribuabilul român. Multe alte categorii profesionale, magistraţi, militari, oameni din servicii primind bani care nu ar fi meritaţi dacă s-ar aplica principiul contributivităţii. Spre exemplu, cea mai mare pensie specială din România o primeşte un fost magistrat comunist, fostul procuror Gheorghe Bălăşoiu, care are un venit de aproape 80.000 de lei pe lună!

Citeste mai multe despre: Klaus Iohannis | pensiile speciale

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook