Oficial: Elevii români nu mai au voie în acest an să ofere flori şi mărţişoare de 1 şi 8 martie

by | Feb 24, 2021 | Actualitate | 0 comments

UPDATE: Ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a revenit ulterior şi a declarat că mărţişoarele şi florile nu reprezintă “obiecte personale”, deci în opinia sa acestea pot fi oferite în şcoli.

 

Din cauza pandemiei de Covid-19, obiceiurile tradiţionale ale românilor sunt pe punctul de a rămâne cât mai puţine. Oficialii din Ministerul Educaţiei şi Ministerul Sănătăţii au confirmat faptul că în acest an elevii nu mai au voie să aducă flori şi mărţişoare la şcoală de 1 şi 8 martie. Autorităţile îi îndeamnă pe părinţi să ofere în schimb mărţişoare virtuale.

 

Oficialii români confirmă: Elevii nu mai au voie în acest an cu mărţişoare şi flori de 1 şi 8 martie!

 

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a confirmat pentru Europa Liberă ceea ce oricum se bănuia pe grupurile de părinţi: fără mărţişoare şi flori la şcoală în acest an de 1 şi 8 martie! “Trebuie să respectăm legea, așa cum este ea. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor”, a declarat acesta.

 

Opoziţia contestă măsura interzicerii mărţişoarelor şi florilor în şcoli de 1 şi 8 martie

Aşadar, copiii români, cei care pot merge fizic la şcoală, nu se pot bucura în acest an de plăcerea de a oferi mărţişoare şi flori de 1 şi 8 martie. Oficialii români îi îndeamnă pe părinţi să ofere în schimb mărţişoare virtuale. Decizia autorităţilor este deja criticată de opoziţie, fiind de aşteptat ca săptămâna viitoare să se declanşeze un întreg scandal politic pe această temă.

Citeste mai multe despre: mărţişoare

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook