Primarii Emil Boc şi Dominic Fritz pornesc războiul cu experţii din sănătate: “Trăiesc cu capul în nori” / Cei doi acuză testarea neunitară pe judeţe

by | Feb 19, 2021 | Actualitate | 0 comments

Marile discrepanţe în cazul testării din judeţele României au provocat până la urmă revolta primarilor din marile oraşe. De fapt, este vorba de revolta primarilor din oraşele care se implică activ în lupta cu pandemia, au şi fonduri să o facă, dar astfel ajung să testeze mult mai mult decât restul ţării. În schimb, sunt judeţe care nu testează aproape deloc şi, în consecinţă rămân permanent în scenariul verde.

 

Revolta primarului Emil Boc: “Decizia o iau experții din sănătate, dar aceștia nu trebuie să trăiască cu capul în nori”

 

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a revoltat pentru modul în care “experţii în sănătate”, în fapt Guvernul României, stabilesc unde şi cum se impun restricţii. Şi asta pentru că, spune Boc, într-un oraş cu putere mare de cumpărare, cum e Clujul, oamenii se testează, iar numărul mare de teste duce la un număr important de cazuri. De aici, noi restricţii. În schimb, în restul ţării nu se testează, deci nu sunt restricţii!

Decizia o iau experții din sănătate, dar aceștia nu trebuie să trăiască cu capul în nori. Cum e posibil să se aplice aceeași unitate de măsură, dacă se fac testări diferite, de zece ori mai mare? E evident că dacă ai mai multe teste și procentul de bolnavi e mai mare, fir-ar să fie în lumea asta că nu e teoria lui Pitagora. Sper ca acești experți să pondereze în ședințele viitoare și să ia deciziile adecvate”, a declarat Boc.

 

Primarul Dominic Fritz: “În Timiş am testat peste 2700 persoane – în judeţul Caraş-Severin au fost doar 40”

 

La fel stă situaţia şi în Timişoara. Primarul Dominic Fritz e şi el revoltat pe faptul că în Timişoara se testează mult şi se impun apoi restricţii, pe când în restul ţării nu mai testează nimeni. “Ieri, în judeţul Timiş s-au efectuat 10% din toate testele ţării. Am testat peste 2700 persoane – în judeţul Caraş-Severin au fost doar 40. Ghiciţi care dintre cele două judeţe este în scenariul roşu. Cât timp măsurile de restricţii se iau în funcţie de rata de infectare, această rată trebuie să fie un instrument credibil şi comparabil. Altfel cum să convingem oamenii că restricţiile sunt un efort ce merită? Timişul e pedepsit pentru că nu se minte singur”, a spus Fritz.

Ieri, în județul Timiș s-au efectuat 10% din toate testele țării. Am testat peste 2700 persoane – în județul…

Publicată de Dominic Fritz pe Joi, 18 februarie 2021

Citeste mai multe despre: Dominic Fritz | Emil Boc

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook