Spionul român Ion Mihai Pacepa, fostul şef al DIE pe vremea lui Ceauşescu, ar fi murit de Covid-19 în SUA

by | Feb 15, 2021 | Actualitate | 0 comments

Controversatul spion român Ion Mihai Pacepa, de a cărui existenţă oricum nu se mai ştia nimic de foarte mulţi ani, ar fi murit de Covid-19 în SUA. Cel puţin asta susţine publicistul american Ronald J. Rychlak într-un material publicat în Epoch Times.

 

Ion Mihai Pacepa ar fi murit de coronavirus la 93 de ani

 

Pacepa ar fi murit ieri, pe 14 februarie, fiind răpus de coronavirus. El avea 93 de ani. Pacepa a fost şeful DIE pe vremea lui Nicolae Ceauşescu, dezertarea sa fiind una dintre cele mai grele lovituri primite de sistemul comunist din România. Ajuns în SUA, Pacepa este ţinut ascuns de CIA, aceştia folosindu-l doar pentru a semna anumite articole împotriva lui Ceauşescu şi a Moscovei. Cartea sa, “Orizonturi roşii”, apărută după Revoluţia din decembrie 1989 şi în România, prezintă nefardat viaţa de zi cu zi a cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu.

 

Pacepa, trădător sau spion cu un rol cheie în căderea comunismului?

 

Deşi rolul jucat de Pacepa în prăbuşirea comunismului e recunoscut atât de americani, cât şi de oficialii români, o parte din colegii săi din Securitatea română l-au considerat întotdeauna doar un trădător. Personalitatea şi rolul său vor fi, cel mai probabil, analizate de istoricii viitorului, care vor putea să se distanţeze suficient de patima evenimentelor acestei tulburi perioade.

Citeste mai multe despre: Ion Mihai Pacepa

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook