Noua tulpină din UK, descoperită în Bucureşti: Prefectul anunţă relaxarea măsurilor, Ministerul Sănătăţii susţine că e prea devreme

by | Jan 22, 2021 | Actualitate | 0 comments

Contre între Ministerul Sănătăţii şi prefectura Capitalei, după ce, vineri, s-au descoperit două noi cazuri cu noua tulpină SARS-COV-2 din UK. Cazurile au fost descoperite la două persoane din Bucureşti care nu au călătorit în străinătate şi care, în mod cert, nu sunt pacientul zero.

 

Ministerul Sănătăţii, condus de Vlad Voiculescu de la USR, se opune relaxării din Bucureşti

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri după-amiază că nu recomandă relaxarea măsurilor în Capitală, după descoperirea noilor cazuri cu noua tulpină contagioasă din UK.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii.

 

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu (PNL), a decis relaxarea măsurilor din Capitală, începând de luni

 

În schimb, CMBSU nu a ţinut cont de această recomandare. Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat că în Bucureşti se vor relaxa măsurile de izolare începând de luni, de la ora 00:00. Astfel, restaurantele, cafenelele, barurile vor putea funcţiona şi în interior, la 30% din capacitate. De asemenea, vor fi deschise şi sălile de păcănele.

 

Relaxarea prematură a măsurilor din Bucureşti poate periclita deschiderea şcolilor din 8 februarie

 

Reamintim că toţi specialiştii au sesizat faptul că raportarea noilor cazuri de Covid-19 din Bucureşti încalcă orice standarde, fiind mai mult aranjată “din pix”. După ce pentru o zi de duminică am avut în Capitală peste 1.100 noi cazuri de coronavirus, ulterior acestea au scăzut brusc la o sută, lucru imposibil în realitate. Mai mult, chiar şi Ministerul Sănătăţii a anunţat că se testează foarte puţin în Bucureşti, numărul cazurilor reale fiind, cu siguranţă, mai mare.

O relaxare timpurie poate periclita deschiderea şcolilor din 8 februarie, când ar trebui ca elevii să revină, în sfârşit la şcoală.

Citeste mai multe despre: Traian Berbeceanu | Vlad Voiculescu

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook