Se redeschid restaurantele şi cafenelele din Bucureşti: Măsura ar putea intra în vigoare din weekend, când se anunţă şi temperaturi de primăvară

by | Jan 21, 2021 | Actualitate | 0 comments

Scăderea (din pix) a ratei de incidenţă din Bucureşti a făcut ca şi Capitala să treacă peste noapte în scenariul galben. După ce luni erau raportate peste 1.100 de cazuri de infectare cu coronavirus în Bucureşti (cazuri aferente zilei de duminică!), brusc, în următoarele două zile, Capitala a raportat în jur de 100 de cazuri. Cel mai probabil, autorităţile încearcă să rezolve astfel dilema deschiderii şcolilor pe data de 8 februarie.

 

Prefectul Traian Berbeceanu: De sâmbătă, de la ora 00:00, s-ar putea redeschide restaurantele

 

În consecinţă, dacă rata de incidenţă se va menţine scăzută, lucru foarte probabil, o serie de măsuri se vor relaxa din weekend în Bucureşti. Prefectul Traian Berbeceanu a anunţat că de sâmbătă de la ora 00:00 s-ar putea redeschide cafenelele, barurile şi restaurantele la interior (la o capacitate de 30%), dar şi cinematografele şi sălile de jocuri de noroc. Rămân, în schimb, în vigoare restricţiile pe timp de noapte.

 

Meteo: Temperaturi de primăvară, în weekend, în Bucureşti

 

În weekend, în Bucureşti se anunţă temperaturi de primăvară, cu maxime de până la 12 grade Celsius. Este aşadar de aşteptat ca lumea să se înghesuie să iasă la terase şi localuri, Centrul Vechi urmând, probabil, să devină iarăşi aglomerat. Din păcate, testarea cazurilor de coronavirus în Capitală este în scădere, iar campania de vaccinare anti Covid-19 s-a blocat din lipsă de vaccinuri, dar şi din cauza faptului că oficialii au început să intre în faţă “pe pile”.

Legendă Foto: Imaginea e din iunie anul trecut, când premierul (pe atunci) Ludovic Orban se lăsa pozat electoral la o terasă din Centrul Vechi pentru a da un mesaj de sprijin pentru cei din HoReCa.

Citeste mai multe despre: Traian Berbeceanu

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook