“Mister President”: Cum a fost actualul preşedinte american, Joe Biden, agent electoral pentru PSD şi Victor Ponta, în 2014

by | Jan 21, 2021 | Analize | 0 comments

În mai 2014 sosea la Bucureşti vicepreşedintele american Joe Biden într-o vizită menită a întări forţa flancului estic al NATO, în contextul mai multor declaraţii “belicoase” ale oficialilor ruşi. Numai că atunci Biden, ajuns între timp preşedintele SUA, a fost şi un fin agent electoral în favoarea premierului, de atunci, Victor Ponta.

 

Joe Biden, agent electoral pentru Victor Ponta, la vizita sa din 2014 de la Bucureşti: I s-a adresat cu “Mister President”

 

În România, Biden a avut întrevederi atât cu preşedintele Traian Băsescu, cât şi cu premierul Victor Ponta. La întâlnirea de la Palatul Victoria cu Ponta, Biden i s-a adresat cu apelativul “Mister President”, lucru speculat rapid de media pesedistă, în condiţiile în care Ponta urma să fie candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din acel an.

Mai mult, la întâlnirea de la Cotroceni, la care a fost prezent şi Victor Ponta, Joe Biden a declarat pe nepusă masa că “poate mă adresez şi viitorului preşedinte”. Asta în condiţiile în care se ştia că Traian Băsescu nu mai poate candida pentru un nou mandat.

Numai că, agentul electoral Joe Biden nu a avut câştig de cauză, la sfârşitul anului preşedinţia României fiind câştigată de Klaus Iohannis.

 

Legăturile lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden, cu România

 

Legăturile actualului preşedinte american Joe Biden cu România nu se opresc aici. Fiul acestuia Hunter Biden, a avut o serie de afaceri controversate în Ucraina, dar şi la noi în ţară.

El l-a consiliat pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, care a fost condamnat ulterior, în 2017, la mai mulţi ani de închisoare în dosarul ferma Băneasa.

Citeste mai multe despre: Joe Biden | Victor Ponta

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook