Cum i-a mărit fostul ministru al muncii Violeta Alexandru pensia lui tanti Fica de la 15 lei, la 32 de lei pe lună (VIDEO)

by | Jan 21, 2021 | Actualitate | 0 comments

Ciocoii vechi şi noi e un roman încă actual, cel puţin în ceea ce priveşte titlul. Inechităţile sunt majore în societatea românească: în timp ce unii primesc pensii speciale, fără să fi muncit prea mult pentru ele, alţii se zbat în sărăcie, cu doar câţiva lei primiţi de la stat. Şi, atunci când vreo nedreptate ajunge la autorităţi (ciocoi), acestea se fac că o rezolvă mai mult în bătaie de joc.

 

Kanal D: Violeta Alexandru i-a dublat pensia lui tanti Fica, acum are 32 de lei pe lună

 

IQ News a scris la începutul anului de tanti Fica, pe numele adevărat Jurj Fica, o bătrână dintr-un sat uitat de lume din Apuseni care primeşte cea mai mică pensie din ţară: o pensie de urmaş de doar 15 lei… Ei bine, cazul ajunsese deja la fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, cea care se laudă non-stop pe Facebook cât de mult munceşte. Şi, evident, a muncit şi în acest caz.

Potrivit jurnaliştilor de la Kanal D, Violeta Alexandru a reuşit performanţa de a-i mări pensia lui tanti Fica de la 15 lei, la fabuloasa sumă de… 32 de lei. Probabil, dacă ar fi fost vorba de vreo pensie specială pentru parlamentari sau miniştri, nimeni nu s-ar fi dat în lături să adauge mai multe zerouri. Aşa însă… tanti Fica rămâne persoana cu cea mai mică pensie din România, chiar şi după ce aceasta a fost dublată de un ministru generos.

 

Parlamentarii şi miniştrii români, primii care se înghesuie la privilegii şi pensii speciale

 

Reamintim că parlamentarii români, din rândul cărora face parte acum şi Violeta Alexandru, primesc pensii speciale care pot ajunge până la 12.000 de lei pe lună. De asemenea, în România există magistraţi şi militari care au pensii şi de 60-70.000 de lei pe lună, fără să fi avut o contributivitate în acest sens, precum restul populaţiei.

La cei 76 de ani ai săi, tanti Fica din Apuseni rămâne simbolul bătăii de joc la care autorităţile din România îi supun pe cei defavorizaţi. În timp ce pentru ei îşi cresc periodic veniturile şi refuză să îşi anuleze privilegiile speciale, pentru oamenii de rând nu se găseşte nimeni să legifereze corect şi demn.

Citeste mai multe despre: pensiile speciale | Violeta Alexandru

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook