Joe Biden e preşedintele SUA, dar să ne reamintim de ce a candidat Donald Trump: Momentul din 2011 când a fost umilit public de Barack Obama (VIDEO)

by | Jan 20, 2021 | Actualitate | 0 comments

În ziua în care Joe Biden devine preşedintele SUA, să ne reamintim că istoria se scrie din puseuri de emoţie şi tensiune, care pot transforma radical chiar şi cea mai puternică ţară din lume. Astfel, merită reamintit ce l-a făcut pe Donald Trump să candideze la preşedinţie.

În 2011, acesta era umilit public de Barack Obama, preşedintele de atunci, după o declaraţie controversată despre originea sa musulmană. După acest moment, Donald Trump a luat decizia personală de a candida pentru cea mai importantă funcţie din lume. S-a întâmplat în 2016, când l-a înlocuit la Casa Albă chiar pe Barack Obama.

 

Cum l-a umilit Barack Obama în public pe Donald Trump

 

În 2011, la o recepţie la Casa Albă, preşedintele Barack Obama pur şi simplu l-a umilit public pe Donald Trump, într-un discurs care l-a vizat direct. Supărarea lui Obama pornea de la o declaraţie controversată a lui Trump, care vorbea de originea musulmană a lui Obama şi punea la îndoială faptul că acesta ar fi… cetăţean american.

Nimeni nu este fericit şi mai mândru de rezolvarea acestei probleme, decât Donald Trump. Acum se poate concentra pe problemele care contează, cum ar fi „Am falsificat aterizarea pe lună? Ce s-a întâmplat cu adevărat în Roswell? Şi unde sunt Biggie şi 2Pac?” Este doar o parte din discursul acid al lui Barack Obama.

 

O lecţie pentru noul preşedinte Joe Biden

 

Donald Trump, aflat în public, a suportat cu stoicism umilinţa şi, în acea seară, s-a decis să candideze la preşedinţia SUA. Cum alegerile erau anul următor, în 2012, nu a mai fost timp să îşi pună planul în aplicare. În schimb, în 2016, a candidat şi a câştigat preşedinţia Americii, înlocuindu-l la Casa Albă chiar pe Barack Obama.

Este o lecţie a istoriei de care ar trebui să ţină cont şi Joe Biden, presat acum din toate direcţiile să continue umilirea publică a lui Trump. Există posibilitatea ca, prin discreditarea publică a lui Trump, acesta să-şi folosească influenţa pentru a crea un nou partid pe scena americană. Ar putea fi pentru prima data când monopolul Republicanilor şi al Democraţilor ar fi spart de o nouă forţă politică. Iar lucrurile în Congresul American s-ar complica semnificativ.

Citeste mai multe despre: Barack Obama | Donald Trump | Joe Biden

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook