Gafă de AUR a Alinei Mungiu-Pippidi: “Navalnîi, acest George Simion rus…”

by | Jan 20, 2021 | Actualitate | 0 comments

Provocare, proastă inspiraţie sau gafă nefericită: cam în aceste categorii se poate încadra remarca făcută de analistul Alina Mungiu Pippidi la finalul anului trecut şi trecută neobservată de presa mainstream. Aceasta l-a comparat nici mai mult nici mai puţin pe Aleksei Navalnîi, dizidentul rus otrăvit de apropiaţii preşedintelui Vladimir Putin, cu liderul AUR, George Simion.

 

Vladimir Tismăneanu: “În termeni de analiză politică comparativă, analogia e delirantă”

 

Navalny, acest George Simion rus”, a scris Alina Mungiu-Pippidi într-o analiză din 29 decembrie publicată pe site-ul său România curată. Ce a vrut să spună autorul, nu vom şti niciodată cu exactitate. Cert este că exprimarea sa rămâne una extrem de nefericită, în contextul în care diferenţele dintre cele două personaje, Navalnîi şi Simion, sunt uriaşe.

Acest lucru l-a remarcat şi politologul Vladimir Tismăneanu: “În termeni de analiză politică comparativă, analogia e delirantă. În termeni de conștiință civică, AMP este la nivelul unui Ciuvică.

Știu, prietena mea Mihaela Miroiu, mă va trage cu drag de mânecă si îmi va spune: “Iar o bagi seamă?” Dar, păcatele…

Publicată de Vladimir Tismaneanu pe Marţi, 19 ianuarie 2021

 

Aleksei Navalnîi, otrăvit şi apoi arestat de regimul autocrat al preşedintelui Vladimir Putin

 

Aleksei Navalnîi tocmai a fost arestat în Rusia, după ce a sfidat puterea de la Kremlin şi s-a reîntors în ţară. El a stat mai mult timp internat într-o clinică din Germania, după ce a fost otrăvit de ruşi. Acest lucru a fost confirmat oficial de medicii nemţi. Acum, mai multe state occidentale au făcut apel la Putin să îl elibereze pe Navalnîi, dar acesta pare să-i fi pus gând rând celui mai important opozant al său din ultimii ani.

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook