Donald Trump l-a graţiat, în ultima zi de mandat, pe Elliott Broidy, cel care l-a dus pe Liviu Dragnea în SUA

by | Jan 20, 2021 | Actualitate | 0 comments

Unii au noroc, alţii nu prea… Chiar înainte ca Donald Trump să-şi termine controversatul mandat de preşedinte al Americii, Liviu Dragnea, aflat deja în puşcărie, s-a trezit urmărit penal pentru vizita în SUA din 2017. Atunci, şeful PSD s-a lăudat în presa din România cu o poză făcută în condiţii precare în momentul în care se saluta cu Trump. În schimb, Elliott Broidy, cel care i-a facilitat vizita lui Dragnea, tocmai a fost graţiat de Donald Trump, în ultima zi de mandat.

 

Pe cine a graţiat Donald Trump la finalul mandatului

 

E o tradiţie ca preşedinţii SUA, la final de mandat, să-şi îndrepte generozitatea către diverse persoane, oferindu-le graţierea. A fost şi cazul lui Donald Trump, care a graţiat în mandatul său 147 de persoane, majoritatea apropiaţi. În ultima zi de mandat, Trump i-a graţiat pe Steve Bannon, fostul său strateg de campanie, Kwame Kilpatrick, un fost primar din Detroit condamnat pentru corupţie, dar şi pe Elliott Broidy, cel care i-a facilitat lui Liviu Dragnea vizita în SUA în 2017.

 

Liviu Dragnea, urmărit penal pentru vizita în SUA, când s-a întâlnit cu Donald Trump

 

În schimb, Liviu Dragnea s-a ales în această lună cu un nou dosar penal, cauzat de vizita sa în America. El e acuzat de procurori că a primit “foloase necuvenite” pentru sine şi partid atunci când, prin intermediul unei firme de lobby, i-a fost facilitată întâlnirea de câteva secunde cu Donald Trump. În acelaşi dosar e urmărit penal şi Gheorghe Dimitrescu, consul al României la Bonn, retras zilele acestea din funcţie de Guvernul Cîţu.

Citeste mai multe despre: Donald Trump | Elliott Broidy | Liviu Dragnea

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook