Umflarea capului în politică: De la Ludovic Orban, la Liviu Dragnea / Cine a mai folosit, în trecut, metafora lui Rareş Bogdan

by | Jan 18, 2021 | Analize | 0 comments

În sfârşit o parte din liderii PNL şi-au făcut curaj să atace poziţia lui Ludovic Orban de preşedinte al partidului. După ce au pierdut alegerile, dar şi cele mai bune ministere la negocierile pentru formarea Guvernului de Coaliţie, o parte din liberali, strânşi sub stindardul lui Rareş Bogdan, au dat atacul la şeful partidului.

 

Cui i s-a mai “umflat capul” în politica românească

 

În cadrul unui interviu, Rareş Bogdan l-a atacat frontal pe Ludovic Orban cu o expresie folosită, pe vremuri, de Traian Băsescu atunci când vorbea de Liviu Dragnea.

Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat. La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și, cu excepția lui Emil Boc, restul s-au stricat la cap. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui, i s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate“, a declarat Rareş Bogdan.

În 2017, fostul preşedinte Traian Băsescu vorbea şi el de “umflatul capului” în politică, atunci când vorbea de şeful PSD de atunci. “Lui Dragnea i s-a umflat capul şi se crede un soi de Napoleon al României“, spunea Băsescu la acea vreme.

 

Rareş Bogdan ţinteşte la preşedinţia României

 

Meciul dintre Rareş Bogdan şi Ludovic Orban durează de la alegerile locale, atunci când europarlamentarul şi-ar fi dorit să candideze la Primăria Capitalei (văzută ca o trambulină pentru Preşedinţie), dar şeful PNL a mers atunci pe mâna lui Nicuşor Dan. Ulterior, Rareş Bogdan ar fi vrut să candideze şi la parlamentare, dar nu a fost căutat de conducerea PSD, cum a declarat chiar el.

Rareş Bogdan ţinteşte la următoarele alegeri prezidenţiale să candideze pentru cea mai importantă funcţie în stat. Pentru acest lucru primul pas ar trebui să fie preluarea preşedinţieie PNL.

Citeste mai multe despre: Ludovic Orban | Rareş Bogdan

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook