Românii deţin în acest moment criptomonede, în special Bitcoin, în valoare de peste 1 miliard de euro

by | Jan 12, 2021 | Tehnologie | 0 comments

Toată lumea a auzit în aceste zile de moneda virtuală (criptomoneda) Bitcoin, în contextul în care valoarea acesteia a fluctuat excesiv de mult de la începutul anului. Astfel, un Bitcoin ajunsese zilele acestea să valoreze peste 40.000 de dolari, o creştere cu 400% faţă de valoarea de anul trecut.

Iată că, de o zi, criptomoneda scade abrupt, ajungând spre 30.000 de dolari. Cu alte cuvinte, volatilitatea sa pe piaţă e maximă, prilej pentru mulţi de a specula acest lucru şi a câştiga, practic, foarte mulţi bani peste noapte. În acest context a apărut şi prima estimare oficială despre interesul românilor pentru Bitcoin.

 

Câţi bani deţin românii în Bitcoin şi alte criptomonede

 

George Rotariu, fost jucător profesionist de poker şi unul din co-fondatorii Bitcoin România, a declarat într-un interviu pentru Ziarul financiar că românii deţin în acest moment peste un miliard (!) de euro în criptomonede.

Sunt convins că românii au peste 1 mld. euro în Bitcoin. Oamenii s-au informat, au şti­ut, au cunoştinţe tehnice deosebite, avem oa­meni care sunt capabili să înţeleagă astfel de teh­nologii şi potenţialul lor din viitor“, a declarant acesta.

 

Fraţii George şi Constantin Rotariu, fondatorii Bitcoin România

 

Bitcoin România deţine singurele ATM-uri de la noi din ţară de unde se pot cumpăra Bitcoini. Ulterior, moneda virtuală poate fi transformată în orice monedă reală. De Bitcoin sunt în acest moment interesaţi atât oamenii de afaceri, inclusiv, mai nou, proprietarii fondurilor de investiţii, cât şi tinerii teribilişti care “minează” criptomonede pe diferite reţele de computere.

Firma Bitcoin România a fost înfiinţată în 2014 de fraţii George şi Constantin Rotariu (foto), compania ajungând astăzi la vârful dezvoltării ei pe piaţa românească.

Citeste mai multe despre: Bitcoin

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook