Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că se va vaccina public pe 15 ianuarie, de ziua poetului naţional Mihai Eminescu

by | Jan 12, 2021 | Actualitate | 0 comments

Pentru că pe 15 ianuarie începe etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19 din România, etapă în care intră la rând şi persoanele din administraţia publică, şeful statului a anunţat că va fi printre primii care se vor vaccina. Klaus Iohannis a spus că a decis să se “vaccineze public” vineri, pe 15 ianuarie, coincidenţă sau nu, fix de ziua poetului naţional Mihai Eminescu.

 

Klaus Iohannis: “Mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”

 

Pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie”, a fost declaraţia exactă făcută de preşedintele Klaus Iohannis. Este de aşteptat ca vaccinarea şefului statului, alături de alţi demnitari, să dea un impuls campaniei de vaccinare, care a pornit cu stângul. Încă sunt foarte multe persoane ce nu au acces la un vaccin care se află deja în depozite, iar din lipsă de organizare şi coordonare cei care cu adevărat doresc să se vaccineze nu reuşesc acest lucru.

Revenind la decizia lui Iohannis, este de văzut cu ce tip de vaccin se va vaccina şeful statului, având în vedere că deja, teoretic, ar putea opta pentru cel de la Pfizer Biontech sau pentru cel de la Moderna.

 

Controverse privind ziua naşterii poetului naţional Mihai Eminescu

 

Pe 15 ianuarie 1850 se năştea cel care avea să devină, peste timp, poetul naţional al României. Mihai Eminescu a fost un genial poet, filozof şi gazetar care, la vremea lui, nu doar că a creat o operă nemuritoare pentru generaţiile viitoare, dar a şi revoluţionat limba română, prin acurateţea şi claritatea cu care îşi scria textele.

Au existat mai multe controverse legate de data exactă a naşterii poetului Mihai Eminescu, având în vedere că unele surse arată că acesta s-ar fi născut, de fapt, pe 20 decembrie 1849. Totuşi, opinia majorităţii specialiştilor a fost să păstreze data de 15 ianuarie drept data oficială de naştere a poetului Mihai Eminescu.

Citeste mai multe despre: Klaus Iohannis | Mihai Eminescu | vaccin anti Covid-19

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook