Decizie definitivă a instanţei din România: Animalele de companie pot locui într-un apartament la bloc numai cu acordul scris al vecinilor

by | Jan 8, 2021 | Actualitate | 0 comments

Decizie cu implicaţii majore a judecătorilor Curţii de Apel Timişoara. Aceştia au decis să menţină în vigoare o hotărâre a Consiliului Local prin care proprietarii de animale de companie care locuiau la bloc erau obligaţi să deţină acordul scris al vecinilor. Decizia instanţei din Timişoara este definitivă.

 

Câinii şi pisicile din Timişoara pot sta într-un apartament la bloc doar cu acordul vecinilor

 

Procesul a pornit după ce o timişoreană, sprijinită de o asociaţie pentru protecţia animalelor, a contestat în instanţă decizia Consiliului Local. După ce în prima instanţă Tribunalul Timiş a admis cererea reclamantei, Curtea de Apel i-a respins plângerea.

În decizia finală a instanţei se arată că: „dreptului de proprietate al reclamantei asupra animalelor de companie i se opune dreptul de proprietate al vecinilor şi dreptul acestora de a folosi propria locuinţă fără ingerinţe disproporţionate în paşnica utilizare a acestor imobile”.

 

Decizie cu implicaţii majore pentru toţi proprietarii de animale de companie din România

 

Decizia instanţei din Timişoara, acum definitivă, poate avea implicaţii majore pentru toate localităţile din România. Pe baza acestui precedent este de aşteptat ca şi în alte localităţi din ţară proprietarii de animale să fie nevoiţi să aibă nevoie de acordul scris al vecinilor pentru a creşte un necuvântător într-un apartament de la bloc.

Citeste mai multe despre: animale de companie

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook