Cum a ajutat Elvis Presley la eradicarea poliomielitei, după ce a decis să se vaccineze în direct la TV, la un an de la apariţia vaccinului (VIDEO)

by | Jan 8, 2021 | Analize | 0 comments

În contextul în care, în întreagă lume, milioane de oameni sunt puşi în faţa unei decizii extrem de importante – aceea de a se vaccina sau nu împotriva Covid-19 – merită amintită o poveste de succes din 1956, care a dus, în final, la eradicarea poliomielitei în America.

 

Elvis Presley s-a vaccinat anti-poliomielită în direct la TV, cu zâmbetul pe buze

 

În acel an, americanii erau încă reticenţi să se vaccineze cu noul vaccin anti-poliomielită, apărut pe piaţă de doar un an de zile. Aşa că autorităţile au decis să folosească popularitatea uriaşă a celebrului Elvis Presley pentru a convinge oamenii să se vaccineze. Iar acesta a fost de accord.

Elvis Presley s-a vaccinat cu vaccinul anti poliomielită în direct la TV, afişându-şi zâmbetul său irezistibil. Gestul său a fost urmat de un val foarte mare de cereri pentru vaccinare, deblocând o campanie care părea în impas. Cel mai important, a crescut semnificativ numărul adolescenţilor care au dorit să se vaccineze.

 

După ce Elvis Presley s-a vaccinat, America a reuşit eradicarea poliomielitei

 

Dovada că sprijinul lui Elvis Presley a fost decisiv o fac cifrele. După ce acesta s-a vaccinat în direct la TV, rata de vaccinare a crescut de la 0,6% la 80% în doar şase luni, iar în patru ani rata de incidenţă a poliomielitei a scăzut cu 90%!

Iată un exemplu de succes dintr-o campanie de vaccinare, exemplu care ar putea fi urmat şi acum, când vaccinarea anti Covid-19 bate pasul pe loc în multe ţări din lume, inclusiv în România.

Citeste mai multe despre: Elvis Presley | vaccin anti Covid-19

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook