Mineriada americană: Manifestanţii pro-Trump au intrat cu forţa în Capitoliu, în ziua în care Congresul SUA trebuia să valideze mandatul lui Joe Biden

by | Jan 6, 2021 | Actualitate | 0 comments

Ceea ce trebuia să fie o zi de sărbătoare în SUA, s-a transformat rapid într-o spirală a violenţei, cauzată de susţinătorii lui Donald Trump, încă preşedintele Americii. Aceştia au forţat intrarea în Capitoliu, chiar în momentul în care Congresul trebuia să valideze victoria lui Joe Biden în alegeri. Pentru români, imaginile teribile din SUA amintesc de Mineriadele de tristă amintire din anii ’90.

 

Violenţe extreme în Capitoliu: Manifestanţii au intrat cu forţa în clădire

 

Deşi anunţat de mult timp, mitingul pro-Trump din Washington a degenerat rapid, sub privirea mult prea îngăduitoare a forţelor de ordine americane. Odată manifestanţii intraţi în Capitoliu, congresmanii au fost sfătuiţi să se ascundă şi au primit măşti de gaze. Vicepreşedintele Mike Pence, care tocmai anunţase că nu se va opune confirmării victoriei lui Biden, a fost evacuat.

Momentul în care manifestanţii pro-Trump intră în Capitoliu

 

Donald Trump refuză să îşi recunoască înfrângerea în alegeri

 

Donald Trump continuă să refuze să accepte rezultatul alegerilor, considerând că acestea au fost fraudate, iar el e adevăratul câştigător. În contextul violenţelor din SUA, chiar şi numeroşi republicani din tabăra lui Trump îi cer preşedintelui să iasă şi să calmeze spiritele.

Violenţe fără precedent în Congresul SUA

Citeste mai multe despre: Donald Trump | Joe Biden

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook