În România s-au pierdut deja 80 de doze de vaccin: Managerul Spitalului din Găeşti, care a încercat să salveze câteva doze, a fost vizitat de DSP

by | Jan 6, 2021 | Actualitate | 0 comments

Campania de vaccinare în România a debutat cu întârziere, dar şi cu destule scandaluri. După ce medicii de la Spitalul din Slobozia au primit dozele de vaccin Pfizer Biontech în cutii de pizza, a venit rândul spitalului din Găeşti să preia atenţia opiniei publice. Managerul de aici, Laurenţiu Beluşică (foto), a încercat să salveze mai multe doze de vaccin, care altfel expirau, dar s-a trezit rapid cu DSP-ul în control.

 

Managerul Laurenţiu Beluşică a dezvăluit că în România s-au pierdut 80 de doze de vaccin

 

Din tot scandalul de la Găeşti, o informaţie a trecut neobservată. Într-un interviu acordat Digi 24, Beluşică s-a apărat de acuzaţia de “management defectuos”, lansată în spaţiul public de Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare. “Să arunci 80 de doze de vaccine, acesta e management defectuos”, a strigat, iritat, Beluşică. El a susţinut că a fost informat de autorităţi că în România, până acum, s-au risipit 80 de doze de vaccin, marea majoritate, din proasta gestionare a situaţiei.

A fost deschis azi si centrul de vaccinare din spitalul Gaesti.
Administram vaccinul anticovid persoanelor care se incadreaza in definitia de faza 1.

Publicată de Laurentiu Belusica pe Luni, 4 ianuarie 2021

Un flacon de vaccin conţine cinci doze, care rezistă, o data desfăcut, doar cinci ore. Deci, dacă nu reuşeşti să vaccinezi cinci oameni, în cinci ore, dozele se aruncă. Acest lucru a fost evitat de doctoral Beluşică, ce a ales să invite pe oricine să se vaccineze, decât să se piardă dozele. Decizia sa i-a înfuriat pe oficialii militari care conduc campania de vaccinare şi care au considerat că, în faza întâi, nu se pot vaccina decât cadrele medicale. Avântul acestora a fost susţinut şi de Ministerul Sănătăţii, proaspăt condus de Vlad Voiculescu, care a pus tunurile pe managerul din Găeşti.

 

Cum a scăpat doctoral Laurenţiu Beluşică de controlul DSP

 

Norocul doctorului Beluşică a fost că, deşi a îndemnat pe oricine din Găeşti să vină să se vaccineze, nu au spus DA decât tot cadre medicale, programate initial pe alte ture. În consecinţă, controlul DSP nu a găsit nicio neregulă, iar la Găeşti nu s-a pierdut nicio doză de vaccin. În schimb, cu acest prilej toată ţara a aflat că, până acum, s-au rătăcit în România 80 de doze de vaccin.

Până pe 4 ianuarie, în România fuseseră vaccinate aproximativ 25.000 de persoane, dintre care aproape jumătate doar în ziua de luni. Spre comparaţie, Israelul a depăşit cu mult un million de persoane vaccinate, imunizând deja aproape 15% din populaţia ţării.

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook