Vaccinarea anti Covid-19 made in Romania: La spitalul din Slobozia dozele de vaccin au ajuns în cutii de pizza (FOTO)

by | Jan 5, 2021 | Actualitate | 0 comments

Situaţie hilară în campania de vaccinare anti Covid-19 desfăşurată în România. La Spitalul Judeţean din Slobozia dozele din vaccinul Pfizer Biontech au ajuns în cutii de pizza! Asta în condiţiile în care acest vaccin necesită condiţii speciale de transport şi depozitare, el trebuind să fie păstrat la minus 80 de grade Celsius, iar campania de vaccinare din ţara noastră e coordonată de Armată.

 

Valeriu Gheorghiţă a negat iniţial că vaccinul a ajuns în Slobozia în cutii de pizza

 

Referitor la această situaţie, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul oficial al campaniei de vaccinare, a spus iniţial că nu ar fi fost vorba de cutii reale de pizza, ci de cutii speciale care seamănă cu o cutie de pizza. Confruntat de jurnalişti cu imaginile din Slobozia, Gheorghiţă a fost nevoit să recunoască realitatea, subliniind însă că nu a fost pusă în pericol siguranţa dozelor.

Acest lucru nu are legătură cu siguranța cu care au fost transportate. Este doar o modalitate în care sunt separate acele doze din pachetul inițial, din ambalarea inițială. Important este să se respecte lanțul de frig pentru că ele nu sunt transportate efectiv în cutii de carton ci sunt în cutii frigorifice care monitorizează în permanență temperatura“, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

România are probleme mari în debutul campaniei de vaccinare anti Covid-19

 

În România, campania de vaccinare merge lent spre deloc, în perioada sărbătorilor de iarnă zeci de mii de doze de vaccin fiind ţinute în depozite deoarece nu s-a lucrat în centrele de vaccinare. De asemenea, foarte multe cadre medicale, care ar trebui să se vaccineze în faza întâi, refuză să facă acest lucru. Spre comparaţie, Israelul a reuşit deja, în nici două săptămâni, să-şi vaccineze aproape 15% din populaţie.

Citeste mai multe despre: vaccin anti Covid-19 | Valeriu Gheorghiţă

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook