Revoltă în spaţiul public, după ce situaţia de la Spitalul Găeşti, unde s-a permis oricui să se vaccineze pentru a NU se pierde dozele, a fost calificată drept “management defectuos”

by | Jan 5, 2021 | Actualitate | 0 comments

Zeci de persoane publice, oameni politici, gazetari, lideri de opinie, dar şi sute de oameni simpli, au împânzit reţelele de socializare în ultimele ore cu mesaje de susţinere pentru managerul Spitalului din Găeşti. E greu de crezut ca o singură cauză să unească oameni aparent ireconciliabili, precum Victor Ciutacu, Vlad Petreanu sau politicianul Ramona Strugariu. IQ News vă prezintă ce s-a întâmplat, de fapt, şi de unde a izbucnit revolta în opinia publică.

 

Managerul de la Spitalul din Găeşti a decis să vaccineze pe oricine, pentru a nu se risipe dozele de vaccin

 

La centrul de vaccinare de la spitalul din Găeşti, managerul Laurenţiu Beluşică, a luat o decizie unică în ţară: pentru a nu se pierde dozele de vaccin, a permis vaccinarea oricărei persoane doreşte, nu doar a celor din faza întâi, adică a cadrelor medicale. Decizia sa a fost determinată de faptul că un număr important de cadre medicale nu au dorit să se vaccineze, sau nu au mai venit la programarea iniţială.

Ne raman doze si decat sa le arunc mai bine le fac la cine vrea sa se vaccineze. Asta e rationamentul pentru ca el, dupa ce l-ai facut dilutia, el se face o dilutie, dupa ce ai facut diluatia, din acel flacon cu dilutia facuta se pot vaccina 5 persoane. Daca ai vaccinat una si ai terminat vaccinarea, ramai cu 4 doze care se aruncă”, a declarat managerul Spitalului din Găeşti.

De precizat că vaccinul Pfizer Biontech trebuie transportat doar la temperatura de minus 80 de grade Celsius. Odată scos, acesta se poate păstra 5 zile in frigider normal si doar 5 ore, dupa ce a fost scos din frigider. Dintr-un flacon se pot face 5 vaccinuri. Aşadar, dacă nu se prezintă cinci persoane la vaccinare, ci doar una, cum s-a întâmplat în Găeşti, se pierd practic patru doze.

 

Valeriu Gheorghiţă a calificat gestul managerului din Găeşti drept “management defectuos”

 

Această situaţie atipică a ajuns şi la urechile medicului militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare din România. Acesta, într-un exces de autoritate, a calificat situaţia din Găeşti drept “management defectuos”.

Am luat și noi la cunoștință de situația de la spitalul din Găești și pot să vă spun următoarele lucruri: faptul că au fost vaccinate astăzi persoane care nu aparțin etapei 1 nu este o tragedie. Faptul că nu s-au respectat procedurile și anume beneficiarii vaccinurilor să fie cei din etapa întâi, așa cum prevede strategia, acest aspect urmează să fie verificat. Din acest punct de vedere vorbim local de un management defectuos”, a spus Gheorghiţă.

Declaraţiile lui Valeriu Gheorghiţă au declanşat un val de revoltă pe internet, oamenii alegând să îl felicite pe managerul din Găeşti şi să critice autorităţile pentru faptul că nu reuşesc să improvizeze şi să ducă cu bine la capăt campania de vaccinare. Reamintim că, în România, în campania de vaccinare s-au întâmplat mai multe lucruri ciudate. Spre exemplu, la spitalul din Slobozia, dozele de vaccin au ajuns nici mai mult nici mai puţin decât în cutii de pizza!

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook