Centrul Naţional de Învăţământ Turistic, o instituţie finanţată din bani publici unde salariul mediu era de 20.000 /lună, iar rezultatele ZERO barat

by | Jan 5, 2021 | Actualitate | 0 comments

Miniştrii userişti au început campania de “demascare” a  guvernărilor anterioare, începând să scoată la iveală “greaua moştenire”. Este cazul noului ministru al Economiei, Claudiu Năsui, care a prezentat raportul de activitate pentru Centrul Naţional de Învăţământ Turistic.

O instituţie care nu a făcut altceva în ultimii ani decât să consume sume impresionante din bani publici, fără a livra nimic. Şi când spunem nimic, realitatea e crudă: chiar ZERO rezultate.

 

Salarii din bani publici de 20.000 de lei la Centrul Naţional de Învăţământ Turistic

 

La Centrul Naţional de Învăţământ Turistic cheltuielile de personal au fost, din 2012 şi până acum, de ordinul milioanelor de lei, iar salariul mediu lunar a ajuns anul trecut la aproape 20.000 de lei!

În toţi aceşti ani, la Centru au fost organizate doar trei cursuri, fiind şcoliţi sub 50 de cursanţi. Cu alte cuvinte, un adevărat jaf din bani publici, care cu siguranţă nu va fi decontat de nimeni.

 

Exerciţiu de imagine sau începutul depolitizării?

 

Dincolo de exerciţiul de imagine pe care ministrul Claudiu Năsui îl face acum, oamenii aşteaptă ca astfel de instituţii căpuşă să dispară în totalitate din administraţia publică, cuvântul de ordine trebuind să devină criteriile de performanţă şi meritocraţie. Totuşi, e greu de crezut că acest lucru se poate întâmpla peste noapte în Coaliţia de guvernare, în condiţiile în care, mai ales în cazul PNL, tendinţa de politizarea a instituţiilor de stat este profundă.

Nu mai trebuie să acceptăm să-și bată cineva joc de banii contribuabililor.

Acum câteva zile, Digi24 a reluat un…

Publicată de Claudiu Nasui pe Luni, 4 ianuarie 2021

Citeste mai multe despre: Claudiu Năsui

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook