Cum a ajuns Alexandru Cumpănaşu un reper pe Tik-Tok / Şcoala românească, îngropată de o generaţie care nu a înţeles evoluţia online

by | Jan 4, 2021 | Analize | 0 comments

Un personaj dubios şi volatil precum Alexandru Cumpănaşu a ajuns peste noapte vedetă pe Tik-Tok-ul românesc. La adăpostul nepăsării faţă de ceea ce se întâmplă în online, a autorităţilor în general şi a cadrelor didactice din România, în special, elevii români au ajuns să dea credit pe net unor indivizi care, în viaţa normală sunt departe de a fi nişte repere de moralitate. Situaţia nu e chiar atât de gravă pe cât o prezintă unii analişti fuduli şi sobri, tinerii români fiind, totuşi, mai integraţi în cerinţele societăţii actuale decât ar crede unii.

 

Cine este Alexandru Cumpănaşu, noua vedetă de pe Tik-Tok

 

Alexandru Cumpănaşu s-a făcut cunoscut în ultimii ani prin implicarea sa în cazul Caracal, dar şi printr-o serie de contracte pe bani mulţi cu diverse instituţii publice. A candidat la preşedinţie şi a eşuat într-un succes facil obţinut pe Tik-Tok. Aici, contul acestuia a strâns deja peste 500.000 de urmăritori, majoritatea tineri elevi lăsaţi baltă de şcoala românească.

Acum, când acest lucru a ieşit la iveală, totul s-a transformat într-o tragedie naţională. Deputaţi fără nicio pricepere în domeniu au cerut nici mai mult nici mai puţin decât închiderea Tik-Tok, profesori pedanţi s-au căinat amarnic pe Facebook, iar tinerii români care s-au dezis la păcatul Cumpănaşu au fost declaraţi, iremediabil, pierduţi.

 

Ce caută tinerii români pe Tik-Tok

Principalul vinovat pentru această situaţie nu e nimeni altcineva decât noi, societatea românească. Şcoala noastră a coborât an de an spre abisul nepăsării, profesorii s-au rupt de vremurile moderne, iar acum, când sunt obligaţi de pandemia Covid-19 să predea online îşi dau, majoritatea, examenul neputinţei. Adevărul e că părinţii români habar nu au ce fac copiii lor pe Tik-Tok sau alte reţele şi, ce e mai grav, nici nu au priceperea să afle vreodată.

@profu.onlinePentru Digi 24‼️‼Insta: alexcumpanasu‼##alexcumpanasu ##foryoupageph ##profuonline ##scoalaonline ##fy ##fyp ##foryou ##foryoupage ##schoollife

♬ sunet original – Alexandru Cumpanasu

Pe contul “profuonline” de pe Tik-Tok al dubiosului Cumpănaşu tinerii se amuză, par rebeli, mai spun câte o trăznaie, dar sunt departe de a îl venera pe nesigurul personaj. Ei încă au capacitatea de a discerne între joacă, glumă şi realitate, iar asta, cel mai probabil, o să-i aducă lui Cumpănaşu doar o efemeră celebritate pe care nu va avea cum să o monetizeze. Dar, din toată povestea, autorităţile s-ar putea trezi la realitatea digitală a momentului şi ar putea începe campanii eficiente de promovare a valorilor importante în mediile online. Este singura şansă de a mai recupera decalajul dintre tinerii elevi şi părinţii lor rejectaţi atât de brutal de mediul online.

Citeste mai multe despre: Alexandru Cumpănaşu

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook