Exit-Poll alegeri parlamentare 2020: PSD este în faţa PNL, dar cifrele sunt în marja de eroare. USR-PLUS are aproape 15%, AUR poate intra în Parlament

by | Dec 6, 2020 | Actualitate | 0 comments

După o campanie electorală marcată de pandemia de Covid-19 şi de erorile guvernării liberale, alegerile parlamentare se încheie cu victoria surprinzătoare a celor de la PSD. Cel puţin acest lucru sugerează exit-poll-ul difuzat la ora 21:00 de Antena 3, care acreditează ideea că social-democraţii au reuşit să ocupe prima poziţie.

Atenţie: cifrele de la exit-poll au luat în calcul datele de la ora 19:00 şi nu cuprind diaspora!

La ultimele alegeri, procentele anunţate de exit-poll- uri au fost deseori eronate, aşa că toate partidele vor aştepta şi primele rezultate parţiale. Totuşi, absenteismul mare de la aceste alegeri pare să reitereze un adevăr: PSD câştigă, PNL mai poate întoarce rezultatul cu ajutorul diasporei, USR-PLUS nu reuşeşte (iar…) un rezultat spectaculos, iar bătălia pentru intrarea partidelor mici în Parlament e în toi.

 

Exit-Poll CURS-Avangarde

 

PSD – 30,5%

PNL – 29%

USR-PLUS – 15,9%

PRO România – 5%

UDMR – 5,7%

PMP – 5%

AUR – 5,2%

 

Pe lângă exit-poll-ul CURS-Avangarde, au mai existat două estimări ale rezultatelor acestor alegeri parlamentare. Iată-le:

 

Exit-Poll Sociopol

 

PNL – 28,3%
PSD – 28,3%
USR-PLUS – 16,8%
UDMR – 6,4%
PRO-ROMANIA – 6,3%
AUR – 5,9%

 

Exit-Poll Insomar

 

PNL – 32,8%
PSD – 28,2%
USR-PLUS – 15,8%
Pro-Romania – 6%

Exit-poll-urile confirmă că am avut alegeri parlamentare atipice

 

Alegerile parlamentare din decembrie 2020 au fost marcate de pandemia de coronavirus, dar şi de scandalurile dintre PNL şi USR-PLUS. Cele două partide s-au atacat reciproc, cu un plus pentru liberi, care, practic, au uitat total de PSD pe ultima sută de metri.

De acest lucru au profitat social-democraţii, care au scăpat de balastul din perioada Dragnea şi au atacat aceste alegeri cu nume mai decente, precum Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel.

Partidele mici au părut timorate într-o campanie electorală atipică, marea surpriză fiind apariţia celor de la AUR, un partid naţionalist-extremist condus de George Simion.

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook