Cine este liderul AUR, George Simion: Un unionist despre care analiştii susţin că sprijină agenda Rusiei / Suspiciuni legate de influenţa serviciilor secrete

by | Dec 6, 2020 | Analize | 0 comments

Acum câţiva ani, George Simion era cunoscut drept un tânăr unionist care era periodic expulzat din Republica Moldova de serviciile secrete de la Chişinău, conduse de Mihai Bălan, tatăl cântăreţului Dan Bălan (liderul trupei O-Zone). S-a folosit de această situaţie, pentru a se promova periodic în Parlamentul României şi, ulterior, pentru a candida ca independent la alegerile europarlamentare.

 

Cum a apărut partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) condus de George Simion

 

Nu a trecut pragul, dar s-a lăudat că şi-a vândut apartamentul pentru a-şi finanţa Campania, deşi a fost susţinut de nume potente financiar, cum ar fi milionarul Bobby Păunescu.

La aceste alegeri parlamentare şi-a făcut peste noapte partidul Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cu filiale în o mulţime de ţări şi a fost creditat de sondaje drept marea surpriză a scrutinului. Potrivit acestora, AUR are toate şansele să treacă pragul de 5% şi să intre în Parlament.

 

Analiştii politici, despre George Simion: “Fie face jocul Moscovei, fie al unui serviciu secret românesc”

 

Iată ce spuneau acum ceva timp mai mulţi analişti politici de calibru despre relaţiile lui George Simion cu serviciile secrete şi despre influenţa Moscovei în politica sa… unionist.

Mi se pare cumva că Simion și cei din jurul lui au apărut de nicăieri și brusc au devenit actori centrali ai scenei politice. Ideea lor de unificare cu paru’ mi se pare extrem de periculoasă. (…) Dacă m-aș pune în pielea Rusiei, primii pe care i-aș finanța ar fi unioniștii, pentru ca după aceea să pot să arăt cu degetul intențiile României.Iulian Fota, fost consilier al preşedintelui Traian Băsescu

Există două variante în cazul lui George Simion, spun anumite surse din instituţiile specializate. Fie junele unionist face jocul Moscovei, fie al unui serviciu secret românesc. Tertium non datur.” Analistul Marius Ghilezan, în România Liberă.

Nu am dovezi ca George Simion si camarazii lui au actionat la indemnul Rusiei sau al unor asociati ai Rusiei. Nu am avut dovezi nici in cazul protestelor anti-gaze de sist, nu am avut dovezi nici la protestele anti-TTIP. Dar e evident ca actiunile din week-end servesc interesele Rusiei.” Jurnalistul Cristian Pantazi, pe vremea când lucra la Hotnews. Acum este editorul şef al publicaţiei G4 Media.

Citeste mai multe despre: George Simion

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook