Lista actorilor James Bond: Cum a ajuns agentul secret 007, creat de scriitorul Ian Fleming, să fie interpretat de actriţa de culoare Lashana Lynch

by | Dec 5, 2020 | Life | 0 comments

James Bond este cu siguranţă rintre cele mai iubite personaje din cinematografie mondială. Personajul a fost creat de scriitorul Ian Fleming, autorul celebrului roman Casino Royal si a seriei ce-l are ca protagonist pe contraversatul agent secret 007.
Ian Fleming, de origine britanica, a fost ziarist si scriitor, iar seria celor 12 romane si a celor 2 povestiri ce-l are ca personaj principal pe James Bond a fost un real succes, cartile vanzandu-se in peste 100 de milioane de exemplare. În cel de-al doilea război mondial, Ian Fleming a fost înrolat in Divizia de Inteligență Navală a Marii Britanii , fiind implicat in operatiuni militare ce i-au fost sursa de inspiratie in creerea personajului James Bond.

 

Lista tuturor actorilor care l-au interpretat pe James Bond / Sean Connery, cel mai popular agent 007

 

De-a lungul timpului, James Bond a fost ecranizat în douazeci si cinci de filme, fiind jucat de şase actori: Sean Connery (1962 – 1967; 1971; 1983), George Lazenby (1969), Roger Moore (1973 – 1985), Timothy Dalton (1987 – 1989), Pierce Brosnan (1995 – 2002), Daniel Craig (2006 – prezent), toate fiind ecranizari de succes, filmele ajungând imediat pe primul loc in box office.
Fanii seriei James Bond îl consideră pe Sean Connery cel mai de succes James Bond, de altfel aceasta fiind si ecranizarea care i-a adus actorului celebritatea si notorietatea de care s-a bucurat.

 

De ce s-a retras Daniel Craig din rolul de agent secret 007

 

În ciuda succesului de care s-a bucurat interpretandu-l pe James Bond, actorul Daniel Craig vrea sa se retraga. Diverse surse il validau pe Tom Hardy ca fiind cel care va da viata personajului, dar se pare ca in ecranizarea cu numarul 25 persoajul va fi preluat de actriţa Lashana Lynch, iar declaratia lui Phoebe Waller-Bridge (unul din cei patru scenariti ai filmului), vine sa intareasca aceasta ipoteza : “Franciza trebuie să se maturizeze. Este important ca filmul să trateze femeile cum trebuie. James Bond nu trebuie să se schimbe, el trebuie să rămână credibil”.
Aceasta decizie a creat numeroase controverse, fanii fiind împartiti in doua tabere.

 

Cine este Lashana Lynch, noul James Bond feminin

Lashana Lynch, în vârstă de 31 de ani, este o actrita de culoare ce şi-a făcut debutul în cinematografie in 2011 in pelicula Fast Girls, dar succesul l-a cunoscut interpretand-o pe Maria Rambeau, pilotul din Captain Marvel.
După ce s-a aflat că îl va interpreta pe James Bond, Lashana Lynch a fost nevoietă să facă faţă unui val uriaş de critici pe reţelele de socializare, critici venite din partea fanilor faimosului agent secret 007, nemulţumiţi de decizia producătorilor.

Citeste mai multe despre: James Bond

Distribuie pe social media

Top articole

Cele mai citite

Ultimele stiri

Urmareste-ne pe Facebook